7 ok, amiért érdemes az osztrák Alpokat nyáron meglátogatni

Általánosan nyaralásunk helyszínéül a tengert és a napsütést választjuk, de jutott-e már eszedbe az, hogy hegyek és hegyi tavak közt töltsd a szabadságot?
A Nap ugyanolyan ragyogóan süt, az ég kékje sokkal csodálatosabb és mindemellett olyan nyaralásban lesz részed, amiről soha nem is álmodtál, ahelyett, hogy egy árnyék nélküli, homokos parton izzadnál és küszködnél az izzadságcseppekkel, hogy olvasni tudd kedvenc könyved.

Íme 7 ok, amiért érdemes az osztrák Alpokat választani a nyaralás helyszínéül:

  1. Az időjárás nagyszerű és nem kell lemondanod a barnulásról sem.

A téli szezon még mindig a legnépszerűbb az osztrák Alpokban, de akik nyaralásuk célpontjául választják ezt a csodás helyet, teljesen más jutalomban részesülnek. Június és Szeptember között érdemes meglátogatni az Alpokat, ahol a levegő szennyezettsége minimális, és teljes szépségében élvezheted a tiszta égboltot és a hozzá járó friss levegőt. De hogyha szeretnéd a magad csendjében felfedezni a vidéket, akkor az elő és utó szezont ajánljuk, április-május vagy szeptember-október idején, amikor a szálláshelyek is olcsóbbak, és teljes csendben fedezheted fel a környék csodáit.

  1. Átélheted a “Muzsika hangját”!

Talán a legikonikusabb alpesi film, a “Muzsika hangja”, amely sokunknak eszébe jut, amikor az alpesi tájra gondol. Az 1965-ben forgatott film helyszínei mind a mai napig bejárhatók.

  1. Az aktív kikapcsolódás legjobb helyszíne

A téli sporttevékenységek rövid sorát nyáron több száz program váltja, amelyet kihasználhatsz, hogyha az osztrák Alpokat választod. Az aranymosástól a biciklitúrákon keresztül a száz meg száz kulturális programig bármit választhatsz, ami színesebbé teszi a nyaradat és ami örökre emlékezetes marad számodra.

  1. Több mint 300 tó várja a látogatókat.

A legtöbb alpesi tó színe nyáron türkiz színével csalogat és több, mint fele ezen tavaknak úszásra és egyéb vízi sportra is alkalmas, de hogyha nem vagy a sportos rajta, még mindig választhatod az olvasás szépségét egy álomszép tengerszem árnyékos partján.

  1. Soha nincs távol nagyobb lakott település.

Az Alpok Ausztria 62%-n terülnek el, ezért nehéz olyan szálláshelyet választani, amelyhez közel nem található nagyobb város. Legutóbb a Sonnhof Hotelben szálltam meg, amely Rauris-völgyben található magyar szálláshely és csupán 95 km-re található Mozart szülővárosától, Salzburgtól, ahol kulturális kikapcsolódás száz meg száz formája vár.

  1. Ausztria kimondottan a családi és gyermekbarát túraútvonalak hazája

Nagyon kevés olyan hely van a világon, ahol ennyi hegyi és erdei túraútvonal látogatható gyerekekkel, mint Ausztriában. Mindemellett olyan helyekre is ellátogathatsz a családdal, amelyek teljesen egyedülállóak a kontinensen. Ilyen például a Rauris közelében található ősláp.

  1. Nagyon sok a pénztárcabarát szálláshely

Ár-minőség viszonyban az osztrák szálláshelyek teljesen páratlanok, főként, hogyha figyelembe vesszük a környezetet, ahol megszállhatunk.

A Hotel Sonnhof egy ausztriai magyar szálláshely és ugyanakkor a Rauris-völgy legmagasabban fekvő épülete. Kényelmes szálláshely, a kiszolgálás első rangú, és magyar személyzettel vár, emellett pedig teljesen páratlan kilátás mellett élvezheted a reggeli kávédat.