Gyöngyhorgolás

Gyöngyhorgolás kezdőknek: ezekre figyeljen!

Egy kis motivációval, gyakorlással, és a megfelelő eszközökkel bárki belejöhet a gyöngyhorgolásba. A gyöngyök horgolása egy igen érdekes technika hiszen a gyöngyfűzés és a horgolás kombinációja. A munka során nagyon fontos, hogy a gyöngyök mérete megegyező legyen és a fonalvastagság, valamint a horgolócérna és a horgolótű mérete is jól legyen megválasztva. Ennél a technikánál nem túl szép, ha a fonal kilátszik a gyöngyök közül, ezért is fontos a jó alapanyag és eszköz megválasztása. A gyöngyhorgolás technikáját ékszerek készítésére használják, így csodálatos karkötőket és nyakláncokat lehet ezzel a technikával készíteni. A gyöngyök kiválasztásánál azonban nem csak a méretre kell tekintettel lennünk, hanem a színek összeállítására is.

Természetesen a gyöngyhorgolással nem csak ékszereket lehet készíteni, hanem bármilyen horgolással készíthető dolgot elkészíthetünk. A gyöngyhorgolás nagyon jól mutat egy apróbb dísztárgyon vagy egy alkalmi kis táskán, esetleg egy szegélyként is feldobhat egyéb más technikával elkészített tárgyat. A gyöngyhorgolással kis golyókat is készíthetünk, amelyet aztán díszként felvarrhatunk egyéb tárgyakra, vagy akár ruhákra. Gyöngyhorgolás során nem mérjük meg előre, hogy milyen hosszú szálat szeretnénk felhasználni, hanem egyből a horgolócérna gombolyagra fűzzük fel a gyöngyöket.

 

A Gyöngysziget Gyöngyboltban mindent meg lehet vásárolni, amely a gyöngyhorgoláshoz szükséges. Horgolótűket és cérnákat is vásárolhatunk. Cérnákból nagyon sok szín közül válogathatunk és a gyöngyök teljes tárházát is kínálják. Figyeljünk oda, hogy a jobb minőségű, azaz egyforma szemű gyöngyökből vásároljunk, ha horgolásra készülünk, hiszen ez az egyik legfontosabb alapanyag a technikában. A szállítási módok közül a személyes átvétel, a futárszolgálattal kiszállított csomagküldés választható. A Gyöngysziget a DPD, GLS és TNT futárszolgálatokkal szállíttatja ki a vásárlók csomagjait. Érdemes vásárláskor alaposan átgondolni, hogy mit szeretnénk vásárolni, hogy ne kelljen egy hét múlva újra beszerezni a hiányzó hozzávalókat. A munka előtt egy bevásárlólistát érdemes összeállítani, amelyet a kiválasztott minta alapján könnyedén megoldhatunk.