A tavaszi hónapokkal egyetemben kezdetét veszik a komoly munkák, amik arra irányulnak, hogy az őszi szőlőszüret alkalmával bőve legyen termés, amit betakarítani. A sorok közötti szántás manapság egyre gyakrabban elmarad, hiszen egy teljesen más, talajkímélő gyakorlati eljárás kerül alkalmazásra, viszont a metszés fontos része a növények karbantartásának. Érdemes még időben gondoskodni a borszűrő beszerzéséről is, hogy mire szükség lesz rá, már kéznél legyen. Haladjunk ugyanakkor, csak szépen sorban. A metszés után, amint szárba szöknek a tőkék, hamarosan következhet a kacsolás és kötözés. A hetek, majd pedig a hónapok gyorsan elrepülnek és hamarosan már azt láthatjuk, hogy megjelennek az első fürtök, majd lassan beérnek. A borszűrő ilyenkor már tényleg munkára készen kell álljon, hiszen hamarosan nagy szerep jut neki. A betakarítás után következik a darálás, préselés és végül a mustkészítés. A levet, már hordókba töltik és hagyják, hogy alaposan kiforrjanak.
Palackozás előtt pedig a borszűrő és az azzal végzett munka kerül a figyelem középpontjába. Ez a hasznos készülék általában egy szivattyúból és több szűrő panel ötvözéséből épül fel. A pompa szolgáltatja az erőt, ami mozgatja a folyadékot, a panelek pedig elvégzik a szűrést. A nemes ital, ahogy átcsordogál a borszűrő paneljain, úgy tisztul meg az üledékektől, baktériumoktól és gombáktól. Végül pedig csak a tiszta és nagyon ízletes készítmény marad, amit már öröm kortyolgatni. A savallotartaly.hu weboldalon több borszűrő típus között lehet válogatni és mindezt kedvező áron.