trapézlemez minták

Melyek a legnépszerűbb trapézlemez minták?

A trapézlemez messze földön híres építőelem, hiszen sokoldalúságát már nem egyszer bizonyította. Erre pedig jó példa, hogy számos minta, szín és méret elérhető hozzá, így szinte minden esetben az adott körülményekre és igényekre lehet szabni alkalmazását. Fekete, fehér, bordó, sárga, kicsi-nagy – a lehetőségek tárháza igencsak széles. Nézzük, melyek a legnépszerűbb trapézlemez minták napjainkban, illetve mikor és miért érdemes ehhez az építőanyaghoz nyúlni.

Okok, amiért szeretjük a trapézlemezt!

Hol is kezdjük! Mondjuk, a legfontosabb részeknél. Ha építőanyag, akkor két fő szempont van: az egyik a biztonság (mint erő, stabilitás, időtállóság stb.), a másik az esztétikai érték (megjelenés, letisztultság, karbantarthatóság stb.). Nos, az a jó hírünk van, hogy a trapézlemez ezeket mind tudja. Ráadásul gyorsan és könnyedén rögzíthetjük szinte bármilyen anyaghoz, így maga a telepítés sem nagy macera. De a 21. században vagyunk, ezért az olyan szempontok, mint a napelemre vagy napelem kollektorra való szerelhetőség sem utolsók.

 

Jó hír, hogy lényegében csak rajtunk múlik, milyen színt és mintát választunk hozzá. Ez nem fogja befolyásolni, hogy mennyire lesz erős a trapézlemez, legfeljebb annyit, tetszik-e majd a szomszédoknak, vagy sem. Ez már ízlések és pofonok. De aligha létezik olyan kombináció, amit az a vád érne, hogy ne lenne igényes megoldás!

Milyen trapézlemez minták léteznek?

A trapézlemez egyik fő paramétereként főként a típust szokták megadni, amit egy “K” betűvel jelölnek a gyártók – ez a szám a borda magassága, milliméterben kifejezve. A K10 a 10 milliméter, a K35 a 35 milliméter, és így tovább. Jellemzően e kettő között terjed a skála, de ez felhasználási területtől és igényektől is függ – egyedi kérés alapján akár kisebb vagy nagyobb is legyártható.

 

Ami külső szemmel is még izgalmasabb, az maga a színek és méretek. Itt már tényleg nincsenek határok, a régi vágású megjelenéstől kezdve a merészebb dizájnig lehet válogatni. Az aceltrapezlemez.hu weboldalon az elérhető színekről is tájékozódhatsz bővebben. A trapézlemez árak pedig értelemszerűen a mérettől és részben a minták típusától is függnek.

Trapézlemez minták felhasználása

Ahogy a színeknek és megjelenésnek, úgy a trapézlemez felhasználásának is csak a képzelet szab határt. Ház, lakás, ipari létesítmény, mezőgazdasági épület, mindenhol hasznosítható, de még akár a kerítésre is bátran szerelhetjük. Leginkább tetőfedőként láthatjuk, de az sem ritka, hogy a garázsajtón “köszön vissza”, vagy egy napelem szerkezeti alapjának egyik fő elemét képezi.

 

Képzeljük el, hol mutatna jól, válasszunk egy színt, méretet, mintát, majd egy jó szakembert, és hamarosan már mi magunk is élvezhetjük a trapézlemez előnyeit.