vonalkódolvasó

Hatékony kiegészítő a vonalkódolvasó

Az információ gyors és pontos áramlása a modern kor egyik alapköve. Gondoljunk csak bele, hogy milyen fejetlenség lenne, ha még mindig a hagyományos papír alapú módon kellene történjen számos adminisztráció a számítástechnikai elvek kiaknázása helyett. Egy bolt működése ma már elképzelhetetlen lenne vonalkódolvasó nélkül. Az online kasszák, bankkártya terminálok világában az értékesítés megállna, ha nem lehetne az árucikkek lehúzását egyetlen mozdulattal megoldani. De mindez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a hétköznapokban bár többnyire az üzletekben találkozunk a vonalkódolvasó kínálta előnyökkel, de a háttérben még sok más területen felhasználható az.

Hol nyújt előnyöket a vonalkódolvasó?

Csak egy pittyenés az egész és máris hasznos információk jelennek meg a számítógép kijelzőjén. Ezt tudja nyújtani a vonalkódolvasó és nem csak a kassza mellett, hanem akár kórházakban, raktárakban, rendezvények helyszínén, irodákban egyaránt. Az elv egyszerű, ugyanis egyedi azonosítókra van szükség, amik egy-, vagy kétdimenziósak. Ezek raktározzák azokat az adatsorokat, amiket a készülék gyorsan le tud fordítani. A vonalkódolvasó egy speciális fénnyel megvilágítja az adott pontot, majd beviszi az értékeket, hogy azokkal dolgozni lehessen.

A bonyolult művelet kívülről csak egyetlen mozdulatba kerül és jellegzetes hanggal párosul. Típusát tekintve sokféle vonalkódolvasó választható, annak függvényében pontosan hol történik meg a felhasználása. Ipari, asztali, vezetékes, vezeték nélküli, pult illetve fix telepítésű változat egyaránt áll rendelkezésre. Ismerjük meg ezeket és döntsünk okosan közülük.