A megfelelő szakember megtalálása már félsiker

Ha valamilyen szolgáltatást veszünk igénybe, akkor fontos, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb szakembert. Ha nem nézünk utána a szolgáltatást nyújtó személynek, akkor megeshet, hogy csalódni fogunk és nem azt kapjuk, amit kérünk. A korábbi vásárlók, ügyfelek, vendégek véleménye nagyon hasznos tud lenni. Ha tehetem én mindig elolvasom őket, hogy jobban átlássam ki hogyan dolgozik és milyen munkát ad ki a kezei közül. Ha vannak képek a munkáiról, akkor az a legjobb referencia tud lenni.

Amennyiben addiktológust keresünk, akkor a korábbi pácinesek véleménye nagyon beszédes tud lenni. Ha valamilyen szaklapban is megjelent vele interjú, akkor azok is nagyon jók tudnak lenni. dr petke zsolt a Felépülők csapatának oszlopos tagja. dr petke zsolt addiktológus, és osztályvezető főorvosi pozícióban van egy addiktológiai osztályon. Ez mindenképp arról árulkodik, hogy szakmailag kiemelkedő és nagy tapasztalattal rendelkezik. A Felépülők csapatában megtalálható még Loziver János, Dr. Bíró Eszter, Lovizer Dániel rajtuk kívül pedig vannak még tapasztalati munkatársak és addiktológiai konzultáns is.

A Felépülőket egy olyan család álmodta meg, akik ugyanúgy átestek az alkoholizmus nehézségein. Ennek köszönhetően egy olyan felépülést segítő programot tudtak létrehozni, ami a résztvevők nagy százalékánál működőképes tud lenni. Ez számokban azt jelenti, hogy a résztvevők 70-75%-a felépült a program alatt.

De mi is pontosan ez a program?

A Felépülők egy 28 napos bentlakásos program keretében segítenek a felépülni vágyóknak. Viszont nem vehet részt mindenki ebben a programban. Ahhoz, hogy valaki részt vegyen rajta először egy állapotfelmérésen kell részt vennie, ahol azt is meg tudják állapítani, hogy mennyire gondolja komolyan az illető a felépülést.

Ha valakiben megvan az elszántság, a tenni akarás, őszintén tud beszélni a nehézségeiről és nyitott a programra, illetve józanul szeretné élni az életét, akkor már jó esélyekkel indul. Csak az olyan embereknek tudnak segíteni, akikben már megszületett az elhatározás és akik hajlandók is tenni a változás érdekében. Ezt erőltetni nem lehet. Főleg egy bentlakásos program esetén nem, amihez valóban nagy elhatározás kell.

A 28 nap alatt kiscsoportos foglalkozások segítenek abban, hogy mindenkire tudjanak kellő figyelmet szentelni. A csoportoknak köszönhetően egy olyan közösség tud kialakulni, akik segítik egymást és húzzák előre. A Felépülők a csoportok kialakítására is figyelnek: olyan embereket tesznek egy csoportba, akiknek hasonló a motiváltságuk. Másképpen ezt talán nem is lehetne hiszen, ha különböző motiváltságú emberek alkotnak egy csoportot, akkor nagy valószínűséggel le fogják húzni egymást, nem pedig segíteni.

A programban figyelmet szentelnek a hozzátartozók tanítására is. A Felépülők tapasztalatból tudják, hogy mennyire fontos tud lenni a szeretteink segítése. A felépülésben nekik is nagy szerepük lehet. Viszont egy olyan ember, aki nem volt alkoholista nem tudhatja, hogy aki alkohol függő, ő mit él át és hogyan tud neki segíteni. Ugyan lehet egy elképzelésünk a dologról, de biztosak nem lehetünk benne. Ezért a Felépülők megtanítják nekik hogyan tudnak jól segítséget nyújtani, hogy hosszú távon is fenn tudják tartani a józanságot.

Ha megfelelő szakemberekben bízol csak meg, akkor a Felépülők csapatát mindenképp nézd meg. dr petke zsolt a szakmájában kiemelkedő és neves orvos. Ha jó kezekbe szeretnéd bízni a barátodat/családtagodat, akkor érdemes lehet elgondolkozni a 28 napos programon. Beszéljétek meg a részleteket és döntsetek a józanság mellett!