Castrol olajkereső: biztonságos és gyors

Olajat sokféleképpen lehet keresni. Lehet úgy, ahogyan a MOL szakemberei tették Vecsés határában és találták meg az ország egyik legnagyobb kőolaj mezőjét. És lehet úgy is, ahogyan én szoktam: beütöm a Google-be a gépkocsim típusát és a motorolaj kifejezést. Ez a cikk természetesen az utóbbi jellegű keresésről fog szólni. Amennyiben Téged, kedves olvasó, az első típusú olajkeresés jobban érdekel, akkor ajánlom figyelmedbe a Kőolaj és Földgáz folyóirat 2020/1 lapszámát.

Szóval motorolajat kerestem. És megtaláltam az egyik legjobb autós webshopot, az olajwebshop.hu webáruházat. (Nomen est omen.) Szeretek és gyakran szoktam online vásárolni. De autóalkatrészt korábban még sohasem vettem a weben. Az volt a félelmem, hogy rossz cikket veszek, ami nem kompatibilis a kocsimmal. Alaposan áttanulmányoztam az Olajwebshop honlapját, és közben eltűnt az összes félelmem is. Elmondom, hogy miért.

Egy nagyon jól áttekinthető és könnyen, logikusan használható webáruházban találtam magam. Egyszerűen le tudok fúrni az egyes termék főkategóriák, majd alkategóriák alá. Különösen a motorolajok esetében egyszerű a választás, hiszen a személygépkocsik alatt azonnal a különböző kódjelű kenőanyagok vannak. Gyerekjáték megtalálni az engem érdeklő viszkozitású motorolajat.

A webshop tartalmaz egy másik szemléletű keresést is. Ennek alapja a kenőanyag gyártó. Én legjobban a Castrol termékeiben bízom. Így nagyon megörültem annak, hogy az Olajwebshop honlapján rendelkezésemre áll egy részletes castrol olajkereső.

Itt minden forgalmazott Castrol olaj megtalálható, legyen az motorolaj, váltóolaj motorkerékpár olaj, fékfolyadék vagy motor öblítő. A cikket kiválasztva egy teljeskörű termék adatlapot kapunk. Ahol megtalálhatóak a pontos gyártói specifikációk, pl. ACEA A5/B5, Ford M2C-913-C. Ezek a kódok nagyon biztonságossá teszik a döntésünket. Amennyiben a gyártói kód megegyezik a gépkocsink által előírt kóddal, akkor egyszerűen nem tévedhetünk.

De itt nem ér véget az Olajwebshop döntéstámogató rendszere. A castrol olajkereső oldalon megtalálható egy további link, ennek neve: Hogyan tudsz még könnyebben választani a Castrol termékek közül? A linkre kattintva egy újabb belső oldalon találjuk magunkat, ahol további részletes szempontokat és jellemzőket találunk a Castrol gyár kenőanyagainak a vonatkozásában. Itt bemutatásra kerülnek a Castrol Edge motorolajok előnyei ill. listázva megjelenik minden Castrol termék.

És még mindig nincs vége. Az Olajwebshop 100 %-os eredetiségi garanciát vállal. Azaz garantálják azt, hogy a termék valóban a gyártótól származik és hivatalos forgalmazói csatornán került beszerzésre. Ugyanis a kenőolajok esetében időnként megjelennek a forgalomban valódinak látszó, de kétes eredetű kenőanyagok. De ez kizárt az Olajwebshop esetében.

És ha a pontos és precíz termék információk ellenére mégis nem megfelelő terméket választunk ki, akkor sem kell kétségbe esnünk. A webáruház egy un. elégedettségi garancia keretében 30 napig visszaveszi a megvásárolt terméket. Kenőanyagok esetében levásárolható kupont kapunk, egyéb termékek esetében pedig a teljes vételárat visszafizetik.

Szóval amennyiben motorolajat keresel, akkor a legjobb és legbiztonságosabb döntés az olajwebshop.hu webáruház.