Mikor érdemes elvégezni Candida gyorstesztet?

Kényes kérdés ez, amiről mégis nem lehet eleget beszélni. A Candida gombáról ugyan viszonylag sokan hallottak már, de elsősorban a különböző diétákkal összefüggésben kerül a leggyakrabban az érdeklődés célkeresztjébe. Pedig van egy terület, ahol sokkal több kellemetlenséget okoz, ám az intim jellege miatt nem forog közszájon. Annak ellenére sem, hogy majd minden negyedik nő életét keseríti meg, önhibáján kívül.

Melyek a hüvelygomba jellegzetes tünetei?

A hüvelygomba nem szexuális úton terjedő fertőzés. Ez az a tény, amit mindenekelőtt szeretnénk leszögezni. Elsősorban azért, mert akadnak nők, akik konkrétan szégyellik magukat, ha ezzel a kórképpel néznek farkasszemet. Miközben valójában nem tehetnek a kialakulásáról.

A háttérben a Candida élesztőgomba elszaporodása áll, ami egyébként minden második egészséges felnőtt szervezetében megtalálható. A gond akkor kezdődik, amikor az egyensúly a flórában felbomlik, és a gombák túlzott koncentrációban vannak jelen. A hüvely flórája és faunája arra hivatott, hogy kirekessze és konkrétan távol tartsa a betolakodókat. Vírusokat, baktériumokat, gombákat és egyéb mikroorganizmusokat. Ezt a pajzsszerű tulajdonságát a savas pH-nak köszönheti, ami ha valamilyen okból megsérül, és lúgos irányba tolódik el, akkor az egyet jelent azzal, hogy kitárul az aranykapu. A védekező mechanizmus ezek után nem képes elpusztítani a hívatlan vendégeket. Így történhet meg a hüvelygomba kialakulása.

A tünetek roppant beszédesek, ezért viszonylag könnyű meghatározni azt a pillanatot, állapotot, amikor a tesztelés a legjobb megoldás. Hüvelyfolyás minden esetben jelentkezik, s bár szagtalan, de színe sárgás-fehéres, állaga pedig darabos, tehát távol áll mindentől, ami egyébként természetes. Az égő, viszkető érzés talán a legszörnyűbb, aminek a tolerálása roppantul nagy önfegyelmet követel, ugyanis a vakarózás tovább ronthat a helyzeten.

Mikor végezd el a gombafertőzés tesztet?

A Carbon Medical webáruházában kapható hüvelygomba gyorsteszt hüvelyből vett minta segítségével mutatja ki az esetlegesen jelenlévő Candidát 15 perc alatt, az elvégzése pedig nem okozhat kihívást. Ha a gombafertőzésre jellemző tüneteket tapasztalsz, rendeld meg most 1 munkanapos szállítással kedvező áron!