PLC vezérlés

A PLC vezérlés egyet jelent az automatizálással

A modern technológia nemcsak a telefonok világában létezik, hanem a mezőgazdaságban is. A PLC vezérlés szorosan kapcsolódik az automatizáláshoz, így egyre több területen tarol. A PLC a Power Line Communications rövidítése, ami a “hálózati kommunikáció” kifejezéssel fordítható le. Ez egy sor olyan technológia, ami lehetővé teszi, hogy az otthoni elektromos rendszerben lévő vezetékeket használja az internet egyik pontból a másikba történő továbbítására. Használata tehát nagyon egyszerű, mivel a telepítés már évek óta bevált: csak két eszközt kell két aljzathoz csatlakoztatni.

Ezeket az eszközöket általában PLC-ként vagy PLC vezérlésként emlegetik, egyszerűen fogalmazva. Ezek, az internetkapcsolatunkból származó adatokat ugyanazon a kábelen keresztül küldik, ami a hálózaton keresztül fut. Ezt a jelet, ami az adatokat hordozza, “vivőjelnek” nevezik. Ehhez különböző frekvenciájú és feszültségű jeleket használnak. Az elektromos áram frekvenciája 50 Hz és 220 Volt, míg az adatjel sokkal alacsonyabb feszültséget és sokkal magasabb frekvenciát használ. A PLC vezérlést azonban valakinek meg kell írnia.

Egyre szükségesebb a mezőgazdaság automatizálása

Az ipar világában egyre több olyan eszköz létezik, amit akkor is használnunk kell, amikor nem tartózkodunk a helyszínen. Itt jön szóba a mezőgazdaság automatizálása, mivel a fejlődésnek hála, olyan helyzetekben is helyt tudunk állni, mikor kimarad az áram vagy hirtelen kell döntést meghozni. A generátorok, szivattyúk, permetezők vagy más agrártermékek esetében gyakran szükség lehet az automatizált rendszerekre, így érdemes gondoskodni a kiépítésükről.

Ma már emberi beavatkozás nélkül is beindulhatnak a gépek, így nem kell a nap 24 órájában mellette lennünk. A mezőgazdaság automatizálása így kényelmi és biztonsági faktorként is megjelenik, lényegesen megkönnyítve a dolgunkat. Ezek után csak arra lesz szükségünk, hogy megtaláljuk azt a céget, amelyik elkészíti a szükséges munkálatot, hogy a mezőgazdaság automatizálása minél gyorsabban elkészüljön.