A cukorbetegség tünetei. Vegyük komolyan a testünk jelzéseit!

A világon több millió ember szenved ettől a kórtól úgy, hogy nem is tud róla. Ez annak tudható be, hogy korai stádiumban a cukorbetegség tünetei nem mindig nyilvánvalóak. Valójában a jelek olyan fokozatosan jelentkezhetnek, hogy az emberek akár évekig is szenvedhetnek 2-es típusú cukorbetegségben, mielőtt diagnosztizálnák azt.

Ha azonban valaki olyan jeleket észlel, mint a fokozott szomjúság, fáradtság, homályos látás, váratlan fogyás, lassan gyógyuló sebek és gyakori fertőzések, illetve bizsergés vagy zsibbadás a kezekben vagy lábakban, mindenképpen kérjen időpontot az orvosához. A cukorbetegség tüneteinek megértése korai diagnózishoz és kezeléshez vezethet.

Ha bármilyen lehetséges cukorbetegségre utaló jelet vagy tünetet észlel, forduljon orvosához! A diabétesz súlyos betegség, és minél korábban diagnosztizálják, annál hamarabb megkezdődhet a kezelés. A beteg aktív részvételével és egy egészségügyi csapat támogatásával a cukorbetegség tünetei megszüntethetőek, a páciens pedig aktív és egészséges életet élvezhet.

Alapos megközelítést igényel az érszűkület gyógyítása

Az artériákban zajló krónikus kóros folyamat plakkok kialakulásával jár. Ezek a képződmények elzárják az érben folyó vér áramlását, ami a környező szervek vérellátásának romlásához vezet. A legrosszabb esetben a szövetek elhalásának okozójává is válhatnak. Ha ez a szívben vagy az agyban következik be, szívinfarktus vagy stroke alakul ki.

Az érszűkület gyógyítása lehet konzervatív és sebészeti. A konzervatív kezelés nem képes megszüntetni a tünetek megnyilvánulásait. Célja a megbetegedés előrehaladásának lassítása, a véralvadás megelőzése és a tünetek csökkentése. Jelentős elzáródás esetén az érszűkület gyógyítása sebészeti kezelést igényel.

A jövőkép meglehetősen kedvezőtlen, ha az érszűkületet egyáltalán nem kezelik. A betegség előrehalad, különösen, ha a beteg nem kap semmilyen kúrát, és nem szünteti meg a kockázati tényezőket. Az érszűkület gyógyítása biztosítja a kedvező kilátások lehetőségét.  A megfelelő intézkedések lassíthatják az elváltozások kialakulását az erekben, és helyreállíthatják a belső szervek normál vérellátását.