A fogimplantátumok előnyei

Mindig nagyon kellemetlen, ha egy baleset vagy súlyos fogkárosodás miatt elveszítjük egy végleges fogunkat, hát még ha az illető fog elöl volt, és most egy nem túl esztétikus űr tátong a helyén… Nemcsak önértékelésünk, hanem külső megítélésünk is sérülhet, hiszen egy hiányzó fog az elhanyagoltság, gondozatlanság benyomását kelti. Sőt, további problémáink adódhatnak miatta, nemcsak esztétikaiak. Másképp rágunk, másképp esik még az étel is, a harapásunk erőssége is gyengül, asszimetrikussá válik a fogsorunk, és ha kezeletlenül hagyjuk a problémát, hosszú távon még a tükörből oly jól ismert és sajátnak tekintett arcunk is megváltozik!

Mindezt a sok problémát megelőzheted, ha egy olyan fogpótlási megoldást választasz, amelyet garantáltan nem bánsz meg. Amely tartós megoldást kínál, és amely révén a legkevésbé lesz kirívó a tény, hogy – mondjuk ki tisztán – fogpótlásra szorultál. Nem mintha ez szégyellnivaló dolog lenne, hiszen a legtöbb ember előbb vagy utóbb szembesül ezzel a problémával – és még csak nem is kell ehhez feltétlenül megöregednie. Fel a fejjel tehát, mert van jól kitalált, adaptálható, sokszorosan letesztelt megoldás! A sepsiszentgyörgyi Fusion Dental fogászati klinikán szakembereink várnak, hogy veled egyeztetve a számodra legjobb és leginkább testhezálló opciót választhasd.

A fogimplantátumok előnyei sokfélék, és más fogpótlási lehetőségek, például a műfogsor vagy a hidak közelébe sem járnak annak, amit egy beültetett fog tud nyújtani. Tudtad, hogy a fogimplantátum az egyetlen olyan fogpótlási lehetőség, amely révén stimulációt kap az állkapocscsont, és megelőzhető a csontvesztés? Ráadásul egy jól kiválasztott, minőségi fogimplantátum olyan tökéletesen illeszkedik a megmaradt természetes fogaidhoz, hogy megtörténhet, senki észre sem veszi, hogy nem valódi, természetes fogról van szó.

Az internet bizonyos bugyrai tele van olyan funny videókkal, ahol például a dédnagyi szájából kirepül a műfogsor. Ha több fogad elvesztése esetén sem akarod Youtube-materialként végezni, akkor a nagyi-féle műfogsor, műszájpadlás vagy egyéb kijáró, este lefekvés előtt pohárkában áztatandó cucc helyett ugyancsak a fogimplantátumot ajánljuk. A beültetett fogat titán csavarral rögzítjük az állkapcsodhoz, amitől nemcsak hogy biztonságosan fogsz tudni jó nagyot harapni a kedvenc kajádból, de az tuti, hogy a helyén marad akkor is, ha teli torokból üvöltesz és csápolsz kedvenc zenekarod koncertjén. Biztosan akkor sem fog kirepülni a szádból, ha egy hatalmasat tüsszentesz mondjuk egy parlagfűmező közepén…

Már a Tom és Jerry rajzfilmekből is tudjuk, hogy a balesetek gyakoriak, és ha mondjuk egy golflabda letotálozza a fogsorunkat, pöszén fogunk beszélni. Ez nemcsak mese: a hiányzó fogak beszédhibát okozhatnak, ám a beültetett fogakkal mintha visszakapnánk nemcsak fogainkat, hanem régi hangunkat is.

A fogimplantátum további előnye, hogy nem romlik, és nem kell semmi speciális kencefice a karban tartásához: ugyanúgy elég számára is a rendszeres fogmosás normál fogkefével és a tisztítás fogselyemmel, plusz egy kellemes szájvíz, mint a természetes fogainknak. Ééés… kvázi örökéletűek – na jó, nem éppen, de simán kitartanak életünk végéig!

Ha további infóra van szükséged, a Fusion Dental szakemberei további tájékoztatást nyújtanak; időpontkérésért írj az info@fusiondental.ro címre. Fordulj hozzánk bizalommal!