hőszivattyús klíma

Minden téren megfelelő a hőszivattyús klíma

Manapság a lakás, ház vagy egyéb helyiségek, épületek klimatizálásakor a legfontosabb az energiatakarékosság, a költséghatékonyság és persze a környezetvédelem. Vajon mindezeknek teljes mértékben eleget tesz a hőszivattyús klíma? Megéri-e ezt a megoldást választani manapság? Illetve milyen árban mozognak a hazai termékek?

A leggyakoribb kérdések ezek, amikkel a kliensek sokszor felkeresik a gyártókat és forgalmazókat. Mit is tud a hőszivattyús klíma? Tény és való, hogy egy igazán hatékony berendezésről van szó. Sokan nem tudják, hogy a hatásos jellege a sokoldalúságban rejlik, ugyanis fűtésre is tökéletesen alkalmas ez.

Azonban egyesek félnek esélyt adni ennek a funkciónak, attól tartva, hogy igencsak megnövekszik az áramszámla. Ellenben nem titok, hogy a magas teljesítményű termék kiválasztásával és a megfelelő mérőóra bekötésével a beüzemelési és fenntartási költség is jóval kedvezőbb, mint hagyományos gázkazán esetében.

Az ezzel foglalkozó szakemberek tudják és mindig felhívják a figyelmet arra, hogy a hőszivattyús klíma kialakítása akár 30%-kal is kedvezőbb áron valósítható meg. Milyen egyéb előnyökkel rendelkezik? Ott a tény, hogy igazán biztonságos, hiszen a funkcionálása során égésterméket nem állít elő. Például a Magyarországon nagyon kedvelt Gree modellekben a felhasznált R32 hűtőközeg ózonkárosító hatása a nullával egyenlő.

Fűtés klímával? Valóban gazdaságos ez?

Hazánk egyre csak melegedő klímája miatt, ma már szinte mindenhol elengedhetetlen lehet egy klímaberendezés. De nemcsak a hűtésre lehet jó egy ilyen berendezés. Bizony a fűtés klímával is megoldható, roppant gazdaságosan. Kétség sem fér hozzá, hogy a mai korszerű, jól telepített, megfelelő tartozékokkal rendelkező szerkezet az egyik leghatékonyabb és leginkább energiatakarékos fűtési módszernek bizonyul.

Miért is tartogat olyan sok pozitívumot a fűtés klímával? Nos, a klímarendszer például sokkal magasabb hatásfokon tud fűteni, mint például a gázas vagy a villanyos berendezések. A telepítésnél pedig óriási előny, hogy felszerelni és üzembe helyezni ezt olcsó, gyors és biztonságos.