hőszivattyús klíma

A hőszivattyús klíma kiváló a házak fűtésére

Aki egy klímaberendezésbe tervez befektetni, az jó esetben alaposan felméri az igényeit és a piacot. A hőszivattyús klíma számos olyan előnnyel rendelkezik, ami miatt érdemes ezt a típust választani. Egy teljesen új berendezésről köztudott, hogy nem olcsó és akkor a beszerelésről még nem is beszéltünk. Tanácsos olyat vásárolni, amelyik minden tekintetben megfelel az elvárásoknak. A hőszivattyús változat egyik legnagyobb előnye, hogy fűtésre is alkalmas és a tévhitekkel ellentétben, nem igényel rengeteg áramot.

A hőszivattyús klíma beüzemelési és fenntartási költsége is jóval kedvezőbb GEO vagy H-tarifás mérőóra bekötésével, mint hagyományos gázkazán esetében. Ez a fajta légkondicionáló természetesen hűtésre is kiválóan alkalmas. A használata teljesen biztonságos, mivel a működése nem állít elő szénmonoxidot. A hőszivattyús klíma igazán modern berendezésnek számít, hiszen a távoli vezérlése is lehetséges. Ezek mellett pedig az külön plusz pont, hogy a beltéri és kültéri egysége néhány óra alatt kiépíthető.

A fűtés klímával manapság természetes dolognak számít

Ha a fűtési lehetőségre kerül sor, akkor általában mindenkinek a gáz- vagy fatüzelésű kazánok jutnak az eszébe. A fűtés klímával viszont remek alternatívát kínál, ha olyan berendezést választunk, amelyik erre is alkalmas. A hűtésre már régóta előszeretettel használnak légkondicionálót, de a fűtésre még elég kevesen. Pedig a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a fűtés klímával hatékony és energiatakarékos lehet.

Érdemes azt is tudni, hogy a klíma sokkal jobb hatásfokkal képes fűteni, mint a villany vagy a gáz. Az sem mellékes érv mellette, hogy a telepítése olcsóbb és jóval gyorsabb, mintha gázfűtést alakítanánk ki, ráadásul nem kell hozzá előzetes tervet készíteni és engedélyeztetni. A fűtés klímával a port sem keringteti, nincs égéstermék, sem pedig szénmonoxid veszély. A caribiklima.hu webáruházban számos kiváló márka termékei között lehet választani az oldalfali, mennyezeti, multi és mobil berendezések között.