mofetta

A mofetta régóta népszerű

Ez a vulkanikus gázfeláramlás a környezet csodálatos ajándéka. A mofetta szerencsére hazánkban is megtalálható természeti jelenség. Szárazfürdők formájában van jelen. Nagyon egészséges. A bőrön keresztül szívódik fel és értágító hatással bír, aminek következtében javul a keringés, valamint a sejtek oxigénnel való elátottsága. Külsőleg pozitív hatást gyakorol a bőrre, mivel az megújul és visszanyeri fiatalos rugalmasságát. Ebből kifolyólag, a mofetta a gyógyászatban és a kozmetikai iparban is egyre népszerűbb.

Alsó végtagi betegségek esetén javasolják leginkább a kezelést. Napjainkban akár az otthonában is élvezheti a jótékony hatását, nem kell messzire utaznia. Ez a Fumara pezsgőkristályoknak köszönhető. Ezekből lábfürdőt kell készíteni, ami a széndioxid mellett metakovasavat, valamint illóolajokat is tartalmaz. Ezek az anyagok erősítik a jótékony hatást. A mofetta kezelés évente kétszer, körülbelül 15 alkalommal javasolt. Megkezdése előtt egyeztessen orvosával annak érdekében, hogy minden a legnagyobb rendben történjen!

A láb érszűkület tünetei és kezelése

A jeleket rövid időn belül észlelni lehet. A láb érszűkület tünetei közé sorolható a kibírhatatlan fájdalom gyaloglás, lépcsőzés és más hasonló tevékenységek végzése közben. Nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkezhet. Gyakori jelek még a hideg végtagok, valamint a töredezett körmök. Ha ezek egyikét tapasztalja, akkor ideje kivizsgáltatnia magát. A probléma korai felismerése nagyon fontos, mivel az időben megkezdett kezelés felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A láb érszűkület tünetei külsőleg lehetnek jól láthatóak és észrevehetetlenek.

A kialakulásának a kockázatát fokozhatja az egészségtelen táplálkozás, vagyis a magas koleszterin és vérzsírnak a szintje. Ez az egyik legfőbb okozója, főleg abban az esetben, ha magas vérnyomással társul. A cukorbetegség is kiválthatja, mivel a magas vércukorszint nem kíméli az ereket. A mozgáshiány sem tesz jót és persze a dohányzás is árt. A láb érszűkület tünetei terheléskor is jelentkezhetnek. Általában pihenés után elmúlik a fájdalom, de egy idő után egyre rövidebb sétákra lesz képes.