előtető építés

Az előtető építés több szempontból is előnyös

Az épületek szerves részei a falak és a nyílászárók, de a kültéri részükön még elhelyezhető néhány elem is. Az előtető építés nemcsak esztétikai szempontból ajánlott, hanem az időjárás viszontagságai ellen is hasznos a bejárati ajtó, a terasz vagy az ablakok feletti részeken. Napjainkban az előtető építés leginkább üveg és hullámosított polikarbonát alapanyagú műanyag felhasználásával történik. A tartószerkezet ugyancsak készülhet műanyagból, de igény esetén alumíniumból is. A kocsibeállók elé helyezett tető esetében, a nagyobb méret következtében, szükség van támasztólábakra is, míg a kisebbeket elegendő csak a falhoz rögzíteni.

Beépíthető többféle változatú elem, mint amilyenek a sima, az íves, a nyerges és a félnyerges kialakításúak. Az innovatív technológiával ellátott lemezek UV-védelemmel vannak ellátva, visszaverik a sugarak 99-100%-át. A víztiszta elemek áteresztik a fényt, de nem lehet rajtuk átlátni, az opálos felületűek pedig kizárják az infrasugarakat. Az előtető építés során felhasznált anyagok ütésállóak és rugalmasak, így még a vastagabb hótakaró sem tesz kárt bennük.

Hogyan alakul ki az üvegtető ár?

A télikertek kiépítése esetén nem mellékes szempont, hogy mekkora költségre kell számítani. Ez minden esetben egyedi, mivel mindegyik szerkezet más és más elemeket tartalmaz, az egyik leginkább meghatározó paraméter az üvegtető ár. A mérvadó minden esetben az adott darab ár-érték aránya kell legyen. Általában 3-4 méter kinyúlásig alapáras a tető, az ennél hosszabbak tervezése és beárazása már egyénileg történik. Népszerű stílus a 2 vagy 3 felé dönthető, valamint a kupolaalakú konstrukció.

Az üvegtető ár az anyag vastagságától is függ. A modernebb, újabb fejlesztések természetesen többe kerülnek, mint az egyszerűbb üvegek, de megéri nem ezen a tételen spórolni, mivel ezáltal a nyílászárók és a bútorok nem lesznek kitéve a napsugárzás káros hatásainak. Kiemelt szempont a beépítés lakható képessége, ezért a hőszigetelő anyagok is felelősek. Az üvegtető ár a fent ismertetett kvalitások ismeretében számítható ki véglegesen, de ehhez az összeghez még hozzáadódik a kivitelező munkadíja is.