Arisztokraták és géniuszok betegsége a köszvény?

A köszvény nemcsak nagyon gyakori betegség, hanem az egyik legrégebbi betegség, amelyet az orvostudományban egyszer leírtak. Így például még Hippokratész is akut lábfájásként határozta meg (görög fordításban „podagra” a görög „pous” „láb” és agra „támadás ”). Kár, hogy akkoriban még nem keresték fel a csontkovácsokat Budapesen

Királyok betegsége?

Figyelemre méltó, hogy a ma oly elterjedt betegséget, a köszvényt korábban csak “a királyok betegségének” tekintették, miközben egy nagyon jelentős szerephez – a “betegségek királyához” – csatolták.

Leonardo da Vinci is köszvénytől szenvedett

Sőt, a beteg emberek ilyen vagy olyan jellemzőjének bevezetése nem ért véget ezzel, mivel a köszvényt arisztokraták betegségének is tekintették, a betegség a géniusz egyik jele meghatározása alá esett.

Nem ok nélkül, és nyilvánvalóan a tények meghatározott sajátosságainak alátámasztására bizonyíték van arra, hogy Nagy Sándor és Leonardo da Vinci, a Medici család képviselői, Darwin, Newton is köszvényben szenvedtek… Ezt a listát folytatni lehet, amely mindazonáltal egyetlen tényre redukálja az információkat, ami ma mindenképpen releváns:

A köszvény bizonyos fokú exkluzivitása ellenére ma „mindenki számára elérhető”. És egy jó csontkovács is Budapesten!

Korábban a köszvényt “férfi” betegségnek tekintették, mivel a férfiak jobban hozzáfértek a „veszélyes” élelmiszerekhez, ami nem más, mint a hús és a sör. Ezenkívül a férfi szervezet több húgysavat termel. Nekik emiatt mindenképp ajánlott egy megbízható csontkovács felkeresése Budapesten! No de ne gondoljak, azt, hogy a nők ezt teljesen megússzák. Sajnos eza probléma őket is utol érheti manapság, így a házastársak fogják meg egymás kezét és menjenek együtt csontkovácshoz Budapesten!