úszókapu

Az úszókapu temérdek pozitívuma

Egyre népszerűbbek hazánkban is az elektromos kapurendszerek. Egy modern, könnyen kezelhető és megbízható megoldásról van szó, amelyik egy modern háznál szinte már elengedhetetlen. Kétszeresen igaz ez az úszókapu esetében. Egy automatizált rendszerről van szó, ami igazán kényelmes, ugyanis egyetlen gombnyomással nyitható és zárható.

Milyen előnyökkel rendelkezik? Nos, talán a legfontosabb pozitívuma, hogy nagyon sok helyen használható. Igazából egy olyan speciális tolókapuról van szó, ami abban különbözik a megszokott modellektől, hogy nem görgős, hanem belső sínrendszeres megoldásra épül. Ennél nem szükséges előre kialakítani a sínrendszert.

>Mivel nem látszanak a görgők, ezért nyitódáskor és záródáskor olyan, mintha a levegőben úszna, a kaputest nem érintkezik a talajjal. Az úszókapu megannyi jó tulajdonsággal bír már csak azért is, mert nem a görgős technikára épül. Ugye a hagyományos tolókapuk esetében a görgőre ragadt, száradt és fagyott szennyeződések miatt fontos a rendszeres tisztítás.

Mindez elfelejthető az úszókapu esetében.  A téli fagyok idején sem igényel ápolást. Ami még lényeg, hogy merőlegesen nézve ez nem igényel túl sok helyet, ezért a ház vagy akármilyen épület közvetlen közelében sem okoz problémát.

Az olcsó kerítés is lehet jó kerítés

Nem meglepő módon, sokan keresik a gazdaságos, pénztárcabarát megoldásokat a kerítéseknél is. Sokan persze attól tartanak, hogy az olcsó kerítés egyet jelent a silány minőségű, egyáltalán nem tartós szerkezetekkel. De melyik az, amelyik egyszerre magas minőségű, ellenálló és olcsó? Nos, a szakértők szerint a házilag készült megoldás a valóban olcsó kerítés.

Temérdek alapanyag állhat ekkor a rendelkezésre. Ahhoz, hogy a siker ne maradjon el, fontos az alapos tervezés annak érdekében, hogy az ember ne útközben fogyjon ki a matériákból. Ha pedig nincs idő szűkében a tulajdonos, akkor sövényben is gondolkozhat. Lehet, hogy, nem egy gyors megoldás ez, de biztos, hogy valóban egy olcsó kerítés. Nem mellesleg az előregyártott kerítéselemek is jó megoldásnak számítanak.