Milyen egy jó ovis ágyneműhuzat?

A szép álmokhoz és a pihentető alváshoz – legyen az akár napközben az oviban vagy este otthon – nagy mértékben járulnak hozzá a minőségi anyagból készült, mesés ágyneműhuzatok. Ugyanis mind a lefekvést, mind az alvást megkönnyíthetitek ezeknek a huzatoknak a segítségével. Lássuk, miért is olyan fontos, milyen ovis ágyneműhuzatot választasz a gyermeknek!

Jó minőség és megfelelő méret
Az ideális ovis ágyneműhuzatnak két fő ismérve van. Az egyik, hogy minőségi anyagokból készüljenek és ne izzadjon bele a gyermek alvás közben. A másik az, hogy megfelelő méretűek legyenek. Mivel az ovis ágyneműk jellemzően 100 x 135 vagy 100 x 140 centiméteresek, ezek között érdemes válogatni. Így bátran válogathattok a különböző minták közül, a méret miatt nem kell fájnia a fejednek. Ráadásul a minőségi anyagoknak köszönhetően amiatt sem kell aggódnod, hogy esetleg összemegy majd a mosásban, ez ugyanis nem fordulhat elő.

A kedvenc mesehős sem hiányozhat az ágyból
A gyerkőcök szempontjából természetesen főként a színek és a minta a lényeg. Ha a Lyamar webáruházban néztek szét, az ágyába varázsolhatjátok a Mancs őrjárat, a Peppa malac, a Macskarisztokraták, Minnie és Mickey egér, a Bing nyuszi, a Verdák, Micimackó, Sam a tűzoltó, a Disney hercegnők vagy Thomas a gőzmozdony legizgalmasabb kalandjait is. Sőt, jöhetnek a baglyok, a nyuszik, az unikornisok vagy akár maga Superman is! A legjobb, ha együtt ültök le a számítógép elé és válasszátok ki a választékból azt, amely a leendő tulajdonosának a leginkább tetszik.

Mindezek által egyrészt lesz egy biztos pont számára az óvodában annak ellenére, hogy nem a szobájában hajtja álomra a fejét napközben. Másrészt pedig este sem lesz probléma az ágyba bújással, hiszen öröm lesz az esti mese minden pillanata akkor, ha közben a kedvenc rajzfilmfigurájával burkolózhat be. Ez pedig szülőnek és gyermeknek egyaránt nagy pozitívum. Hiszen a pihentető alvás az alapja a boldog nappaloknak és a jókedvű programoknak.