gyulladt seb kezelése házilag

Meddig tart a gyulladt seb kezelése házilag?

A gennyes sérülések terápiája, beleértve az alsó végtagok nehezen gyógyuló fekélyeit és a felfekvéseket, gyakran otthon történik. Ezek mindig sokféle mikroorganizmust, baktériumokat és gombákat tartalmaznak, ezért a gyulladt seb kezelése házilag nagy odafigyelést igényel. Az ilyen sérüléseket duzzanat, bőrpír, helyi fájdalom és hőmérséklet emelkedés kíséri. Azonban, ahogy a seb kitisztul, a váladékozás mértéke és a szövetek duzzanata csökken, a bőrpír és a fájdalom pedig elmúlik.

Ha a gyulladt seb kezelése házilag történik, akkor ezen a ponton fontos olyan környezetet teremteni, ami serkenti a bőrhám növekedését, ugyanakkor meg kell védenünk a sérülést a fertőzésektől. Erre a célra hálós kötszereket kell használni. A hálós kötések fölé nedvszívó kötéseket, például több steril gézlapot kell helyezni. A gézkötéseket naponta kell cserélni, míg a hálós kötszerek hosszabb ideig, akár 7 napig, is használhatóak. A kiterjedt méretű gyulladt seb kezelése házilag is megoldható, de mindig orvosi felügyelet mellett kell végezni.

Stimulálja a szervezetet a mofetta kezelés

A szén-dioxid fürdők a CO2-nek a bőrön keresztül a testre gyakorolt hatásán alapulnak. A szén-dioxid, mint erőteljes biológiai inger, jelentős hatással van az emberi szervezet létfontosságú funkcióinak szabályozására, különösen a keringésre és a légzési funkciókra. A mofetta kezelés olyan fizioterápiás eljárás, aminek során a test a légköri levegő és CO2 keverékének van kitéve. A szén-dioxid a bőrfelületen keresztül jut a szervezetbe, így nem okoz semmilyen kárt. Ennek eredményeképpen felszívódik a vérbe és az erek tágulását eredményezi.

A mofetta kezelés hatására a szervezet anyagcsere folyamatai felgyorsulnak, a sejtek javító funkciói pedig aktiválódnak. Kismennyiségű szén-dioxid molekulák kötődnek a vörösvértestekhez és bejutnak a perifériás szövetekbe. Ennek következtében a szervezet minden erejét azonnal a kiiktatásukra fordítja. Ennek eredményeképpen a mofetta kezelés után néhány órával a szervezet aktívabbá válik, fokozódik a véráramlás, a szívverés és a különböző élettani folyamatok.