Mindig bepárásodik az autó

Azon kívül, hogy alig látsz ki a szélvédőn, ha bepárásodik az autó, a páralecsapódás még egy sor kellemetlenséget is tud okozni. Gombák, baktériumok telepednek meg a járműben, ami igen kellemetlen szagok megjelenésével járnak.Ilyenkor rögtön eszedbe jut, hogy kellene valami páramentesítő az autóba.

Biztos megfigyelted már, hogy mikor következik be a párosodás.

  • különböző hőmérsékleti viszonyok az utastérben és az utcán
  • többen ülnek az autóban hosszú ideig
  • nedves vagy esős időjárás
  • nedves szőnyegek

Azonnal meg kell jegyezni, hogy a 80% -ot meghaladó páratartalom rövidzárlatot okozhat a jármű elektronikájában, és bizonyos esetekben akár letilthatja azt. Az ilyen bajok elkerülése érdekében mindenféleképpen szükséges egy páramentesítő az autóba.

Hogyan szüntessük meg a nedvességet autónkban?

Többféle megoldás is számításba jöhet.

Autószárító.

Ez az opció a legolcsóbb és legegyszerűbb, azonban a belső teret ilyen módon csak professzionális autómosóban és speciális eszköz segítségével lehet szárítani.

Érdemes megjegyezni, hogy ez nem sokáig tart, és egy idő után a páratartalom ismét visszatér.

Fűtött garázs

Ha szerencsés vagy és van garázsod, ráadásul fűtött, anedves mikroklíma kiküszöbölése érdekében tartsd az autót a garázsban néhány napig, így a nedvesség természetesen elpárolog.

De ezek a módszerek rövid életűek.

Mivel ezek a módszerek nem annyira megbízhatóak, hosszabb eredmény érdekében jobb speciális páramentesítőt beszerezned az autóba, hogy gyorsan és véglegesen megszabadulj a nedvességtől.

A nozo. hu webáruház kínálatában találhatsz páramentesítőt autódba.