kézi mellszívó

Útmutató anyukáknak az anyatej lefejéshez a kézi mellszívó használatával

A nők többsége hat hónap után kezdi el lefejni az anyatejet. Az anyatej lefejéséhez kézi mellszívót vagy elektromos mellszívót használnak, helyzettől és személyiségtől függően. A kézi mellszívó hasznos eszköz, amely segítségével a szoptatás fenntartható a szoptatási időszak bármely szakaszában. Vannak anyukák, akik kezdetben találják hasznosnak az anyatej fejését, például, ha a gyermekük nehezebben helyezhető mellre, hogy ezzel beindítsák a tejtermelésüket.

Más anyukák a szoptatás rendjének beállása után találják hasznosnak az anyatej lefejését, hogy a párjuk segíteni tudjon az éjszakai etetésekben, vagy amikor visszatérnek a munkába. Akár otthon fejünk le anyatejet egy éjszakai etetéshez, akár a más helyzetekben tesszük ezt, néhány alapvető dolgot szem előtt tartva a kézi mellszívó segítségével zökkenőmentesen meg lehet oldani a folyamatot.

Ha tudjuk, hogy távol leszünk majd a gyermekünktől, néhány héttel előbb kezdjük meg beépíteni a napirendünkbe a kézi mellszívó használatát. Így elkezdhetjük felhalmozni az anyatejet gyermekünk számára, és közben hozzászokunk a kézi mellszívó használatához is. Mielőtt leülnénk anyatejet fejni, keressünk egy csendes és zavartalan helyet, amelyet akár még személyes dolgokkal, például világítással és zenével is még kellemesebbé lehet tehet. Az is jó ötlet, ha olyan ülőbútort keresünk, amely jól megtámasztja a testünket és amelyen tudunk egyenesen ülni, így sokkal egyszerűbb a tejáramlás elérése. A tejelválasztás fenntartása érdekében ajánlott legalább annyiszor lefejni az anyatejet, ahányszor normál esetben szoptatni kellene.