ipari csavarkompresszor

Folyamatos működésre tervezett ipari csavarkompresszor

Kompresszor vásárlás esetén fontos utánanézni, hogy pontosan melyik az a típus, amelyikre szükségünk van. Számít a teljesítmény a hatékonyságot illetően, viszont nem mindegy, hogy dugattyús vagy ipari csavarkompresszor kerül a kosarunkba. Bár a berendezés méreteit figyelembe véve ez csak jelképesen lehetséges. Az ipari csavarkompresszor működése eltér a dugattyús verzióktól, mégpedig abban, hogy míg ez utóbbiak a szakaszos működtetés során számítanak előnyösnek, a csavarkompresszor folyamatos üzemelésre lett tervezve. A folyamatos működéshez viszont megfelelő minőségű olajozó szükséges.

Ellenkező esetben hamar elhasználódnak vagy tönkremehetnek. Az egyik leggyakoribb oka a meghibásodásnak az ipari csavarkompresszor esetében a ritka üzemeltetés. Ha keveset használjuk, akkor kondenzvíz kiválás történhet a rendszerben, ami a berendezés károsodásához vezethet. Ebből következik, hogy egy ilyen gép az otthoni felhasználás szempontjából teljesen irreleváns. Hogyha ipari áram áll rendelkezésre, akkor használjuk ki és válasszunk 3 fázisú készüléket, ami üzembiztosabb, a magas indítási nyomatéknak hála.

Biztonságos kertészkedés permetező védőfelszerelésben

Még egy kisméretű kézi permetező használata során is előfordulhat, hogy az erősebb szellő miatt a szemünkbe kerül a permetlé. A teljesen veszélytelennek tűnő kerti munkák is tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket, ezért magától értetődik, hogy miért szükséges a permetező védőfelszerelés viselete ilyenkor.

Nem beszélve arról, ha több száz négyzetméteren elterülő gyümölcsös permetezése a kitűzött cél, akkor nem kevés vegyi anyagot kell a hátunkon cipelve biztosítani a gyümölcsfák épségét a kártevőkkel szemben. Ilyenkor fennáll a mérgezés veszélye. A saját egészségünk érdekében nélkülözhetetlen a permetező védőfelszerelés használata. A kisebb és a nagyobb munkálatok során egyaránt elengedhetetlennek számít. Védőkesztyűk, szemüvegek, védőruhák és maszkok egyaránt megtalálhatóak a kínálatban. A RURIS termékekkel nemcsak a növényeket, hanem a saját egészségünket is védhetjük.