hordozható kemence

Roppant praktikus a hordozható kemence

Aki szereti a füstölt ételeket, az mindenképp be kell szerezzen egy profi kert füstölőt, hiszen csakis ez tudja garantálni a magas minőségű, páratlan fogásokat. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a hideg füstölő szekrény megépítése sajnos nem megvalósítható, esetleg nem ez bizonyul az adott szituációban a kifizetődő megoldásnak. Ekkor nem kell elkeseredni, hiszen remekül beválik a mobil füstölő is, amelyik pontosan azokat az előnyöket tudja garantálni, akárcsak a normál hideg füstölő szekrény. A mobil változat, ahogy a neve is mutatja, azért előnyös, mert relatíve egyszerűen hordozható. Tény, hogy a teljes szerkezet magassága közel három méter, és a súlya 300 kilogramm, de egy targoncával könnyedén lehet ide-oda vinni. Amikor költözik az ember, akkor nem kell ott hagyni a megépített füstölőt, hiszen a hideg füstölő szekrény elvihető a másik házhoz. Nem mellesleg az is egy jó tulajdonság, amikor a szállításra kerül sor, hogy a mobil hideg füstölő szekrény két részre bontható. A füst tűztér és füstölőkamra szétszerelhető, így egy kisteherautóval jól szállítható. Egy ilyen termék megvehető a kertikemenceepites.hu internetes boltban, amelynek a szakemberei úgy tervezik mez ezt, hogy mindazok a funkciók megtalálhatók benne, amik az épített kerti füstölőinket is oly népszerűvé teszik. Ha már a mobil szerkezetekről van szó, említést érdemel a hordozható kemence is. Ennek a felfűtése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint egy épített modellé. A berendezés alsó felének a közepébe egy kis máglyába kell helyezni kisebb méretű fadarabokat. A legjobb tüzelőanyag az olyan száraz, alacsony gyanta tartalmú, lombos fa, ami nem volt előkezelve, tehát nem volt lefestve, vagy lakkozva. Hogyan lehet leellenőrizni, hogy a hordozható kemence túl van fűtve? Nos, abban az esetben van erről szó, ha a liszt túlságosan gyorsan megfeketedik. Ekkor szükséges csökkenteni a hőfokot. Ha a liszt megsárgul, de nem barnul meg, akkor még nem elég meleg a hordozható kemence, így a félrehúzott parazsat a szénvonóval vissza kell húzza a tulajdonos a kemence közepére. Ezt követően pedig apróbb fákat szükséges helyezni a máglyára, hogy a tűz erősebb legyen. A hordozható kemence belsejében a hőfok akkor ideális, ha a behintett liszt szép barnára pirul.