biztositas

Rendkívül megnőtt a magán egészségbiztosítások népszerűsége

A magyar egészségüggyel kapcsolatban mindenkinek megvan a maga véleménye. A szakemberhiány, a túl alacsony bérek, vagy éppen az egészségügyre fordított állami pénzek csekély mértéke mind befolyásolhatják azt, hogy olyan állapotok uralkodnak jelenleg, amilyenek. Tény azonban, hogy a háttértörténet nem igen érdekel bennünket akkor, ha saját egészségünk a tét. Egyre többen vannak, akik megtapasztalják, hogy az állami egészségügy keretein belül bizony nagyon nem éri meg minőségi ellátásra várni.

 

Nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magán egészségbiztosítások, melyek kapcsán biztosan tudhatjuk, hogy megfelelő színvonalú ellátásban lesz részünk szükség esetén. Ma már sokkal kedvezőbb feltételekkel lehet magán egészségbiztosítást kötni, így a korábbi magas költségeket végleg elfelejthetjük. Napjainkban nem csak a gazdagok kiváltsága az, hogy ilyen módon költeni tudjanak egészségük megőrzésére, vagy annak helyreállítására.

Mit is várhatunk akkor, ha a hagyományos ellátást választjuk? Milyen viszonyok fogadnak, ha esetleg kórházban kell néhány napot töltenünk? Ugyan kivétel országszerte akad, de általánosságban elmondható, hogy hónapokra előre lehet csak időpontot kapni a különféle diagnosztikai vizsgálatokra, és gyakran sajnos a kórházi osztályok is kritikán aluli állapotban vannak. A túlterhelt alkalmazottak legtöbbször nem képesek azt a színvonalú ellátást biztosítani, amire szükségünk lenne krízishelyzetben.

 

Ezzel szemben a magán egészségbiztosítás keretein belül igénybe vett szolgáltatások esetében kényelmet és maximális biztonságot kaphatunk. Ezek azok a tényezők, melyek kiemelt jelentőséggel bírnak betegség esetén. Ha nem csupán egy meghűlésről van szó, akkor bizony nem mindegy, hogy mennyire bízunk orvosunkban és azt érezzük-e az ellátás során, hogy valóban odafigyel arra a problémára, amellyel szemben áll.

 

A megfizethető szolgáltatás keretein belül nem csak járó-és fekvőbeteg ellátás vehető igénybe, hanem szűrővizsgálatok, terhességgondozás, betegszállítás vagy akár őssejt-levétel is. Igény szerint akár második orvosi szakvéleményt is ki lehet kérni, de a huszonnégy órás call center is azt a fajta biztonság-érzetet adja, amire a leginkább szükség van egészségünkkel kapcsolatban. Ez az a téma, amelyre mindenképpen megéri figyelmet fordítani, hiszen ha az egészség nincs rendben, akkor az élet más területei sem.