Szépasszony-völgyben

Tudta, hogy a Szépasszony-völgyben is foglalhat szállást?

A Szépasszony-völgyi pincesorok Eger környékén találhatóak meg, és a borkedvelők számára éppen úgy jó választásnak bizonyulnak, mint azoknak, akik egyfajta különleges élményben vennének részt, méghozzá festői tájakon járva. Már Petőfi, Vörösmarty is írt Egerről és az ottani mennyei borokról. Márai Sándor szintén nagyra méltatta a térségben készülő borokat, az egri pincészetekben zajló életet. Napjainkban a Szépasszony-völgyben a pincék programszervezéssel vagy akár csak egy pohár jóféle borral is várják a turistákat.

 

Ha egy huzamosabb ideig tartó pincetúrát szervez, vagy a borozgatás után a térségben szállna meg, erre is többféle lehetőség kínálkozik. Eger legnagyobb borpincés területe igazán megér egy látogatást (forrás: Szálláskeres). Érdemes a környék programjairól előre tájékozódni, így az utazás időpontját ennek megfelelően választhatja meg.

 

Az Északi-középhegység és Eger környéke egyébként remek választásnak bizonyul nyári utazások alkalmával is. A történelmi nevezetességekben és fürdőkben bővelkedő terület páratlan természeti adottságokkal rendelkezik, és a gasztronómia iránt érdeklődők is megtalálhatják itt számításukat. Ha a Szépasszony-völgyben tervez megszállni, akkor a nívós kastélyszállóktól kezdve a vendégházakon át az apartmanokig és hotelekig többféle lehetőség is áll rendelkezésére. Az erdővel körbevett vendégházak igazi természet közeli élményt nyújtanak, de megéri körülnézni Eger belvárosában is, ahol meglepően csendes, akár belső medencés hotelekkel is találkozhatunk.

 

A Szépasszony-völgy ideális választás lehet baráti társaságok számára, de a gyertyafényes borozgatásra és romantikára vágyóknak is ideális helyszín. A nagyvárosi nyüzsgésből kiszakadva közelebb érezhetjük itt magunkat a természethez, és a remek ételek, valamint a páratlan hazai borok pedig méltó körítést kínálnak mindehhez. A nagyobb szolgáltatók csoportos borkóstolási lehetőséggel, vacsoraszervezéssel is állnak rendelkezésre, így csapatépítő tréningek, rendezvényszervezés kapcsán is megéri a Szépasszony-völgyre gondolni.

 

A nyár derekán is remek programok részese lehet a területen, és ha a jó borokat sem veti meg, akkor érdemes itt szállást foglalnia. Egy hosszúra nyúló borozgatás után ugyanis valószínűleg másra sem vágyik majd, mint egy kényelmes hotelszobára vagy apartmanra, ahol kipihenheti a szőlőszemekben rejlő erőt.