tűzoltó készülék

A tűzoltó készülék kulcsszóra való használata

Érdemes lenne tudni a tűzvédelmi szabályzatot. Én személy szerint kötelezővé tenném és taníttatnám az iskolákban. A tűz nagyon veszélyes nem éri meg kockáztatni egy pillanatig sem. Én mindig azt mondom, hogy jobb félni, mint megijedni! A tűzoltó készülékek azok a készülékek, amelyek jó ha vannak, de nem kell őket használni, minthogy kelljen használni de nincsenek.

Inkább legyen és porosodjon a szoba sarkában, de legalább biztonságban érezzük magunkat, minthogy ne legyen és váratlanul, hirtelen kigyulladjon valami. A porral oltók sok szempontból jobbak tűzoltásban, mint a többi módszer. A vízzel való tűzoltás a legelterjedtebb, viszont ezt nem lehet elektromos kisülésnél, olaj vagy benzin égésénél használni, mivel nem oltja a tüzet, hanem csak terjeszti. A porral való oltás viszont ezért jobb. Rengeteg tűzeset van manapság sok féle okok miatt. Sosem lehetünk elég óvatosak. Ha csapatban vagy, nem egyedül laksz egy lakásban vagy nem egyedül tartózkodsz egy zárt helyiségben, akkor érdemes kitalálni egy egyezményes jelet, egy kulcsszót, ami hallatára mindenki tudja, hogy mi a dolga hiszen tűz van. A tűzoltó készülék kulcsszóra való használata nem hülyeség, hiszen így mindenki tudja külön-külön mi a feladata ahhoz, hogy mindenki épségben jöhessen ki az égő épületből.

A tűzoltó készülék kulcsszóra való használásához szükségesek előkészületek. Be kell az embereket tanítani, hogy minden gördülékenyen menjen amikor élesbe megy a dolog. Nem szabad semmit sem a véletlenre bízni mert annak maradandó kárai is születhetnek akár haláleset is bekövetkezhet. Érdemes mindenre felkészülni, hogy ne érjen meglepetés. Legyél mindig résen, legyél óvatos és tettre kész, hiszen egy rossz mozdulat és itt a baj a nyakadon. A tűz nem játék! Vigyázz magadra.