harmonika ajtók

Nem csak szépek a harmonika ajtók és a tolóajtók

szalafa.hu weboldalon megnézheti, hogy milyen előnyökkel járhatnak a harmonika ajtók és a tolóajtók. Amennyiben kis lakásban élünk és minden vágyunk, hogy helytakarékos megoldásokkal tegyük otthonossá lakásunkat, akkor a harmonika ajtó vagy a tolóajtó jelenti a legjobb megoldást. Sokszor jelent problémát a kis alapterületű otthonokban – jellemzően a társasházakban – hogy az ajtószárnyak kinyitásához nincsen elegendő hely. Olyan is sokszor előfordul, hogy az ajtószárnyak valamire rányílnak, ami. lehet akár egy szekrény is, ami így használhatatlanná válik. Természetesen így is oda lehet férni a szekrényhez, ám azt csak nagyon nehezen lehet rendeltetésszerűen használni.

 

A tolóajtókat összesen két csoportra bonthatjuk. A fal előtt és a falban tolható megoldások. közül lehet választani. Természetesen a falban tolható megoldás a legpraktikusabb, de ezt sokszor utólag kivitelezni igen nehéz vagy rengeteg piszokkal és gonddal jár a kivitelezése. A fal előtt futó tolóajtók sokkal egyszerűbben kivitelezhetők, mint az előbb említett társuk. A falban futó tolóajtók a legpraktikusabb megoldást jelenti és természetesen elegánsabb is. Az ilyen tolóajtókat már érdemes építkezés előtt belekalkulálni a tervekbe, hogy ne okozzon fennakadást beépítésük. Általában gipszkartonból vagy téglából lehet elkészíteni a fülkét, amelyen belül lehet tolni az ajtókat. A kétszárnyú ajtókat is meg lehet így oldani, de ilyenkor szinkron vasalatot helyeznek el, hogy egyszerre lehessen mozgatni a szárnyakat.

 

A tolóajtókat természetesen a lakás jelenlegi dizájnjához lehet igazítani, hiszen számos kiegészítő tartozik hozzá. Ilyen a tolóajtókagyló és a különböző fogantyúk. A tolóajtók színét is meg lehet választani. A harmonika ajtók is praktikusak amennyiben erre van igény. A szárny függőleges tengelye mentén függesztik fel az ajtószárnyakat, így a pántokra sokkal kisebb terhelés jut. A tokszárak mellett megtalálható ajtószárnyak sokkal keskenyebbek, mint középső társaik, így az ajtószárnyak nyitáskor praktikusan egymásra tudnak záródni. Az ügyfeleknek lehetőségük nyílik olyan harmonika ajtók közül is választaniuk, amelyeknél az ajtószárnyak teljesen egymásra tolhatók így még kevesebb helyet foglalnak el.