fogfeherites

Milyen fogfehérítés árakra kell számítani fogorvosnál?

A fehér fogsor az igényes megjelenés elmaradhatatlan része. Ugyan az üzletekben és webáruházakban sokféle fogfehérítést ígérő készítménnyel találkozhatunk, és akár otthonra is beszerezhető fehérítő készülék, de a tapasztalatok szerint ezek rendszerint kevésbé váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A tökéletes végeredmény érdekében mindenképpen fogorvos mellett érdemes dönteni, aki a korszerű készülékkel és alapanyagokkal gondoskodik az elszíneződések megszüntetéséről.

De vajon mi állhat a fogak sárgás elszíneződése mögött? A nem megfelelő szájhigiénia mellett az elfogyasztott ételek és italok is hatással vannak a fogak megjelenésére. A kávé, a tea, a vörösbor, vagy például a dohányzás nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogak elveszítsék eredeti, fehér színüket, és sárgás árnyalatot vegyenek fel. Bár a fogfehérítő fogkrémek elérhető áron beszerezhetőek, de tartós és látványos eredményeket biztosan nem várhatunk tőlük.

Sokak számára lényeges az, hogy mennyire mélyen kell a zsebükbe nyúlni egy-egy fogászati kezelésért. A clinident.hu weboldalon megnézheti, hogy jelenleg hol mozognak a fogfehérítés árak Budapesten. A területre érdemes úgy tekinteni, mint a jövőre szóló befektetésre, ugyanis az ápolt, igényes fogsor előnyeit bizony kihasználhatjuk a mindennapokban. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a magabiztosság múlhat azon, mennyire vagyunk elégedettek fogainkkal, s így az életminőségre is rányomja mindez bélyegét.

A fogfehérítés szakrendelőben egyszerűen és fájdalommentesen zajlik. Az előzetes fogtisztítás után hidrogén-peroxidot tartalmazó fogfehérítő gélt alkalmaz az orvos, majd egy hideg fényű lámpával világítja meg a fogsort. A kezelés során az ajkaktól és az ínytől elkülönítésre kerülnek a fogak, majd a lámpa és a gél együttes hatására a felszabaduló oxigén bejut a fogakba, majd elvégzi ott a fehérítési folyamatot. 

A megfelelő klinika mellett döntve megfizethető áron kivitelezhető a fogfehérítés, és hamarosan újra fehér, ragyogó fogaknak örvendhetnek a páciensek. Ne feledkezzünk meg a legalább félévente történő fogászati kontrollról sem, mely során az esetlegesen keletkezett fogkőtől is megszabadít a fogorvos, ezzel elejét véve az ínygyulladásnak és az egészségügyi kockázatokat magában hordozó fogágy betegségnek.