téligumi akciókat

A téligumi akciókat 2019-ben is érdemes szemmel tartani

A karácsonyi időszak után is tart a tél, ezért érdemes tudni, hogy milyenek az aktuális téligumi akciók. A 7 Celsius fokos szabályt talán mindenki ismeri, de nem mindenki alkalmazza körültekintően. A 7 Celsius fok alatti szabály nem pontosan azt jelenti, hogy egy reggel felébredünk, és ha = Celsius fook alatti hőmérsékletet mutat a hőmérő higanyszála, azonnal rohanunk a gumis műhelybe. Akkor kell az abroncsokat lecserélni, amikor állandósul a 7 Celsius fok alatti hőmérséklet. A nyárigumi teljesen alkalmatlan a téli utakra, hiszen az anyaga eltér a téli abroncsétól, így hidegben megkeményedik, és nem tapad megfelelően. A vásárlást azonban ekkor már nem szabad halogatni, hiszen a gumisműhelyekben a szabad időpontok és az abroncsok is gyorsan fogynak. A hőmérséklet az utóbbi években nagyon nagyot változott. Hirtelen érkezik meg a hideg és ez azonnali cselekvést sürget.

 

Sokan szó szerint megrohamozzák a szervizeket és azonnali abroncs cserét szeretnének. Ez azonban nem mindig kivitelezhető. Érdemes előre felkészülni a hidegre és az abroncsokat időben be kell szerezni. A gumidirekt ebben is tud segíteni, hiszen szinte nincs is olyan abroncs, amit ne tudnának a megrendelőknek biztosítani. Ha tényleg leesik a hó, akkor már csak 1-2 hetes várakozási idővel lehet a gumicserét elvégeztetni és ebbe még nem számoltuk bele azt, ha az adott abroncs elfogy és várni kell a következő abroncsszállítmányra. Az abroncs gyártók a termeléseiket egyre jobban korlátozzák, így egy-egy mintázat vagy méret gyorsan elfogy. Erre fel kell mindenkinek készülnie.

 

Az abroncsok mindegyikén érdemes az M + S, hópihe szimbólumokat keresni, ha megfelelő abroncsot szeretnénk választani. Az M + S jelölés a havat és a sarat jelenti, amely jelölést sajnos sokszor – általában a kínai abroncsgyártók – tévesen helyeznek el egy-egy abroncson. Ma már nyári abroncsokon is megtalálhatjuk ezeket a jelöléseket, holott a havazáshoz semmi köze nincsen, hiszen nem téli abroncsról van szó. Vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni, hiszen nem minden esetben a legolcsóbb abroncs a legjobb választás.