Ha már el kell végezni, legalább járjon a lehető legkevesebb problémával

Ha fiatalkorban elmaradt ez a korrekciós beavatkozás, akkor sajnos már nincs más választás, mint a felnőtt fogszabályozás. Mondom ezt azért, mert a felnőtt fogszabályozás sokkal hosszadalmasabb, fájdalmasabb és nehezebben kivitelezhető beavatkozás, mint ugyan az gyermekkorban.
Mivel valószínűleg hosszú ideig kell majd viselni a fogszabályozót, így ez felnőtt korban is okozhat kellemetlenségeket, bár ettől függetlenül, ha kell, akkor el kell végezni a beavatkozást.
Annak érdekében, hogy a korrekció alatti kellemetlenséget a lehető legjobban lecsökkentsék, a kutató fogorvosok kifejlesztették az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás módszerét.
A láthatatlan fogszabályozás tulajdonképpen nem más, mint egy átdolgozott fogszabályozó, ahol a fogakra történő rögzítés a belső és nem a külső oldalon történik, így a szerkezet legnagyobb része egyáltalán nem látszik. Ráadásul, amelyik rész mégis látható helyen van, az a fogazattal megegyező színű, vagy teljesen áttetsző, így gyakorlatilag a teljes eszköz tökéletesen észrevétlen marad azok számára, akiknek a figyelmét külön fel nem hívjuk rá.
Ennek a megoldásnak az oka, hogy legalább a viseléssel járó stresszt csökkenteni lehessen, így kicsit elviselhetőbbé téve a kezelést.