nyugdisj biztositas

Neked sem árt, ha időben kezdesz el foglalkozni a nyugdíjbiztosítással

Fiatalon biztos nem a nyugdíjbiztosítás  az első gondolatod, viszont mai viszonylatban sokkal fontosabb kérdés ez, mint gondolnád. A nyugdíj kérdés egyre sürgetőbb. Hazai elemzők maximum 20 évet jósolnak a mostani nyugdíjrendszernek, hiszen a társadalom egyre jobban öregszik és kevesen aktívak, azaz nagyon kevés az a dolgozó, akinek a munkabéréből vonják a nyugdíjakra szánt pénzt. Ma már számtalan helyen lehet találni nyugdíjkalkulátort, így ezeket használva hamar rádöbbenhetünk, hogy bizony a jövőbeni nyugdíjunk semmire sem lesz elég. Idős korban olyan mértékű hiánnyal kell majd mindenkinek számolnia, amire most még nem is gondol. Nem hogy a napi betevőt, de még a havi rezsit sem lehet majd belőle kifizetni.

A pénzügyi tanácsadás során a nyugdíjakról is szó eshet. Viszont az egyáltalán nem mindegy, hogy kitől kérjük a pénzügyi tanácsot. Az információk elhallgatása nem túl erkölcsös dolog és sajnos erre sokszor van példa. A nyugdijbiztositas.com oldalon számtalan cikket lehet elolvasni a témában és itt összehasonlításokat is megtekinthetünk. 2014 óta a GRANTIS az első etikus pénzügyi tanácsadó cég, akihez bárki bátran fordulhat. Az ingyenes tanácsadásra egyre nagyobb volt az igény, így ma már 50 fős szakképzett pénzügyi gárda segíti az ügyfeleket abban, hogy időben felkészüljenek nyugdíjas éveikre.

 

A saját nyugdíjunkról mindenképpen magunknak kell gondoskodnunk, ehhez kétség sem férhet. Már a jelenben el kell kezdeni a takarékoskodást, hogy a jövőbeni kiadásokat fedezni tudjuk. Idős korban már nem leszünk képesek a mai stresszes munkahelyi környezetben helytállni, ezért munkáról, azaz bevételről nem is érdemes álmodozni. Ennek a célnak ugyanazon a helyen kell szerepelnie, mint a nyaralásnak vagy egy új autó megvásárlásának. Nagyon egyszerű azonban a takarékoskodás csak egy kis odafigyelést igényel. Amikor például nyáron nincsen fűtésszámlánk, akkor az arra szánt összeget félre lehet tenni a nyugdíjas évekre. Ez éves szinten több százezer forintot is jelenthet, attól függően, hogy mekkora a fűtésszámlánk télen és mennyi nyáron. A kettő különbsége éves szinten összegyűjtve már felér egy kisebb vagyonnal.