kókuszos tejbegríz

Egyszerűen fenséges kókuszos tejbegríz

Bármilyen nap is legyen, az ember gyakran nem tud ellenállni egy kis édességnek. Amikor megkívánunk valami finomat, akkor nem szabad visszafognunk magunkat, hagyjuk bátran kibontakozni alkotóképességünket és készítsünk el azt, amire megéheztünk. Ha még nem próbáltuk, a kókuszos tejbegríz egyedi meglepetést fog okozni. Nagyon krémes és lágy, de ugyanakkor megával ragadó. Egyszerűen tökéletes. Nem bonyolult az elkészítése és viszonylag rövid idő alatt megvagyunk vele, ha minden alapanyag a rendelkezésünkre áll. Mindössze csak arra kell várni, hogy a forró puding megdermedjen rajta és már fogyasztható is a kókuszos tejbegríz. Tápláló és laktató, miközben kényezteti az érzékszerveinket. Nem csak a kicsik, de a felnőttek is élvezni fogják minden falatját.

Egy kiadós vasárnapi ebéd után remek desszert, de akár reggelire is fogyaszthatjuk. Ha éppen vendégeket várunk, akkor mindenképpen érdemes a kókuszos tejbegríz megalkotására időt szánni. Az alapot babapiskóta adja, amire közvetlenül ráöntjük a kész tejbegrízt, majd azt jó alaposan elsimítjuk. Ennek a tetején kap helyet a csokoládépuding, ami tovább fokozza a sajátos ízvilágot. Érdemes akár egy méretesebb adagot elkészíteni belőle, ha nagyobb vendégseregre számítunk, vagy egyszerűen nem győzünk betelni vele. Nincs szükség komoly szakmai tapasztalatra, hogy a kókuszos tejbegríz megszülessen. Csak egy kis odafigyelés és némi elszántság legyen, a többi már megy magától. Ha egyszer rákapunk az ízére, akkor szinte biztos, hogy rendszeren érezni akarjuk majd a szánkban a lágyságát.