Xbox One X

Az Xbox One X nem véletlen a világ legerősebb konzolja

Mindenki kíváncsi volt anno, hogy mi lesz a válasz a PS4 Pro-ra. A Microsoft mindent bevetett az új konzoljának kifejlesztésében, ezért a játékokon is látványosan érződik, hogy jelenleg a legizmosabb konzol a piacon. Pedig rengetegen kételkedtek, mert olyan specifikációkat ígértek, amit lehetetlennek tűnt beépíteni egy konzolba. Ebben az esetben is a hűtés miatt aggódott, mindenki. Viszont a mérnökök ismét nagyot alkottak és megszületett az Xbox One X, a világ legerősebb konzolja. Nagyszerű teljesítménnyel képes meghajtani a játékokat. Egy átlag játékos valószínűleg nem is fog grafikai különbségeket észrevenni az Xbox One X-en futó játékon és egy gamer PC között. Amit Microsoft megígért azt be is tartotta.

Nagyszerű, fluid játékélményt biztosít ez a konzol formába beleöntött erőgép, ami még egy jó darabig nem fogja indokolni a generációváltást. Most már csak az lenne a dolga az Xbox csapatának, hogy egy kicsit rágyúrjon az exkluzív címekre, mert úgy tűnik, hogy a konkurencia ezen a téren alaposan elhúzott és ehhez nem is kellett olyan erős gépet összerakjanak, mint az Xbox One X. Viszont, ha nem akarunk gamer PC-t vásárolni, akkor tökéletesen meg fog felelni a One X, mivel rengeteg multiplatform játék elérhető rá.

Ezt azt jelenti, hogy ami megjelenik PC-re az elérhető lesz Xbox-on is. Visszafelé is kompatibilis a régi nagy címekkel, ezért nem kell lemondanunk a Halo előző epizódjairól, de a Gears Of War részeket is újra játszhatja az aki szeretné. Az idei E3 talán egyik legnagyobb meglepetése az volt, amikor a kivetítőn feltűnt Master Chief karaktere. Úgy tűnik, hogy készülőben van az új Halo rész, ami alaposan meg fogja dobni a One X eladásokat. Mindenki türelmetlenül várja, hogy milyen lesz a játékmenet egy ennyire erős vason, ami 6 teraflopsal rendelkezik. Ilyenre még nem volt példa a konzolok történelmében, ezért nem szabad kihagyni a Konzolok Szervize webáruház akcióit, mert ilyenkor nagyon kedvező áron juthat hozzá mindenki, ehhez a páratlanul minőségi termékhez, ami akár 1TB tárhellyel is rendelhető.